Beneficii

Beneficii

PROTEJEAZĂ ORGANISMUL

Îmbunătățește sănătatea inimii
Uleiul de floarea soarelui, este o alegere bună pentru cei care doresc sa țină cont de sănătatea inimii și să prevină ateroscleroza. Ateroscleroza poate înfunda arterele, crește tensiunea arterială și crește șansele de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Prezența, în uleiul de floarea-soarelui colinei, a acidului fenolic, a grăsimilor monosaturate și a grăsimilor polinesaturate stimulează energia și, de asemenea, reduce riscul bolilor cardiovasculare.

 

Previne cancerul
După cum s-a menționat mai sus, uleiul de floarea-soarelui este bogat în antioxidanți și substanțe care acționează ca antioxidanți. Vitamina E, care are un grup de compuși cunoscuți sub numele de tocoferoli, este un antioxidant puternic care poate elimina radicalii liberi înainte de a putea modifica celulele sănătoase în celulele canceroase. În mod specific, uleiul de floarea-soarelui a fost legat de prevenirea cancerului de colon și există o serie de studii de cercetare în curs de desfășurare pentru a verifica efectele sale și asupra altor tipuri de cancer.

Protejează organismul
De asemenea, are un efect însemnat asupra sistemului imunitar și mărește capacitatea organismului de a rezista atacurilor la infecții. Uleiul de floarea soarelui protejează pielea prin întărirea barierelor din membrană, ceea ce face mai dificilă pătrunderea bacteriilor și virușilor în organism.

Ajută la menținerea sănătății sistemului nervos
Conținutul de vitamina B din uleiul de floarea-soarelui contribuie la menținerea unui sistem nervos sănătos și la o digestie adecvată.

 

 

 

Ca și semințele de floarea soarelui, uleiul de floarea-soarelui este bogat în vitamina E. Astfel, fiind un antioxidant, acesta contrabalansează radicalii liberi care cauzează cancer. Vitamina E previne de asemenea astmul, artrita reumatoidă și cancerul de colon. În timp ce conținutul de magneziu previne crampele musculare, triptofanul ajută la relaxarea creierului și la tratarea insomniei.

 

Având în vedere stilul de viață de astăzi, agitat și cu un nivel mare de stres, nu prea avem timp să verificăm și să consumăm alimente nutritive, dar prin utilizarea uleiului de floarea soarelui în bucătăriile noastre putem îmbunătăți cel puțin calitatea gătitului. O dieta grasă, de tip fast food și lipsa mișcării, duce la obezitate. Tendința generațiilor actuale se îndreaptă către alimente și mese cu ingrediente nesănătoase, care pot avea un impact semnificativ asupra sănătății dumneavoastră. Multe dintre aceste alimente nu oferă nici o proteină, vitamine sau substanțe nutritive esențiale. Prin încorporarea uleiului de floarea soarelui în dieta dvs., puteți duce o viață sănătoasă, obținând numeroase beneficii.

ÎMBUNĂTĂȚESTE SĂNĂTATEA

Unul dintre motivele primare pentru popularitatea uleiului de floarea-soarelui este conținutul său impresionant de acizi grași, care include acidul palmitic, acidul stearic, acidul oleic, lecitina, carotenoizii, seleniul și acidul linoleic. Combinația de acizi grași din organism este extrem de importantă pentru menținerea sănătății, iar uleiul de floarea-soarelui poate ajuta la menținerea acestui echilibru.

 

În plus, unii dintre acești acizi grași, precum și vitamina E și alți compuși organici, acționează ca antioxidanți în uleiul de floarea-soarelui, ceea ce înseamnă că pot afecta pozitiv o gamă largă de condiții de care oamenii suferă în mod regulat. Are, de asemenea, mai multe grăsimi polinesaturate decât orice alt ulei vegetal frecvent utilizat. Acest ulei este, de asemenea, bogat în proteine, cupru, fier, zinc, calciu și acizi grași omega-6.

Reduce nivelul colesterolului
Echilibrul dintre acizii grași din uleiul de floarea-soarelui, inclusiv o cantitate substanțială de acid linoleic (un acid gras omega-6), este foarte bună. Deși acizii grași omega-6 sunt în mod obișnuit considerați colesterol “rău”, aceștia sunt încă esențiale pentru organism. Găsirea unui echilibru sănătos între HDL sau colesterolul bun (omega-3s) și LDL sau colesterolul rău este foarte important. În plus, uleiul de floarea soarelui nu conține grăsimi saturate, ceea ce înseamnă că poate reduce efectiv conținutul total de colesterol din organism.


Îmbunătățește sănătatea inimii
Uleiul de floarea soarelui, este o alegere bună pentru cei care doresc sa țină cont de sănătatea inimii și să prevină ateroscleroza. Ateroscleroza poate înfunda arterele, crește tensiunea arterială și crește șansele de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Prezența, în uleiul de floarea-soarelui colinei, a acidului fenolic, a grăsimilor monosaturate și a grăsimilor polinesaturate stimulează energia și, de asemenea, reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Îmbunătățește sistemul imunitar
Uleiul de floarea-soarelui este bogat în vitamina E, care acționează ca un antioxidant în organism. A fost direct legată de prevenirea bolilor de inimă și de stimularea sistemului imunitar.

Crește nivelul de energie
Conținutul de acizi grași din uleiul de floarea-soarelui ajută la creșterea nivelului de energie. Grăsimile saturate vă pot face să vă simțiți obosiți, în timp ce grăsimile nesaturate, pe care uleiul de floarea-soarelui le are în compoziție, vă pot face să vă simțiți energizați.

PROPRIETĂȚI BENEFICE

Uleiurile presate la rece sunt uleiuri nerafinate chimic care sunt obținute prin presarea mecanică a semințelor. Uleiurile presate la rece au un rol important în alimentație şi sunt bogate în acizi grași polinesaturaţi, în vitamine, minerale şi antioxidanți, ele având o acţiune complexă şi foarte benefică asupra organismului.

 

Consumul acestor tipuri de uleiuri previne îmbătrânirea precoce, ajută la scăderea colesterolului şi a hipertensiunii arteriale, scade riscul accidentelor vasculare, poate preveni apariția depresiilor, a insomniei, a alergiilor, a constipației, a litiazei renale sau biliare. De asemenea, dacă sunt consumate în mod echilibrat, uleiurile presate la rece au un efect benefic asupra ficatului, a pielii şi sunt foarte utile pentru menținerea echilibrului hormonal.
Aceste efecte benefice ale uleiurilor presate la rece nu pot apărea în cazul uleiurilor rafinate, deoarece în acest caz, extracția din semințe se face la temperaturi ridicate, ceea ce are ca efect inactivarea multora dintre componentele benefice ale uleiului, iar pe de altă parte se folosesc multe substanțe chimice pentru rafinarea și stabilizarea uleiului care au o serie de efecte nocive asupra organismului.

 


Proprietatile uleiului de floarea-soarelui presat la rece reprezintă valoarea adaugată a unui tip de ulei care poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate. Procesul de producție prin presarea la rece garantează menținerea caracteristicilor sale esențiale.

 

Proprietățile benefice sunt, prin urmare, strâns legate de modul de extragere a uleiului din semințele de floarea-soarelui și care de peste 3000 de ani reprezintă un panaceu pentru bunăstarea umană.

Fiind un ulei obținut printr-un proces de presare la rece, toate caracteristicile fizice și nutriționale ale semințelor sunt menținute și garantează consumul unui produs de înaltă calitate.

Beneficiile asupra sănătății ale uleiului de floarea-soarelui includ capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea inimii, de a stimula energia, de a întări sistemul imunitar, de a îmbunătăți sănătatea pielii, de a preveni cancerul, de a reduce colesterolul, de a proteja împotriva astmului și de a reduce inflamația.